Vores champagner

Et bredt udvalg af champagner fra Autreau-Lasnot med hver deres forskellige udtryk.

Champagnerne spænder fra meget tør med 0 gram restsukker til den søde Demi Sec med 34 gram restsukker.

Druerne der anvendes er Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Meunier – både som blends (hvor 2 eller alle 3 druer indgår) men også hver for sig som enkeltdrue vine (Blanc des Blancs, Blanc des Noir & Rose).

Der er tale om både årgangs champagner (Vintage) og blandinger fra forskellige årgange (Non Vintage – NV).

FRANKRIG

Champagne

Champagne er mousserende vin fra Champagne-regionen i den nordøstlige krog af Frankrig. Champagne er ofte dyrere end almindelige mousserende vine og det skyldes blandt andet at:

  • Klimaet i Champagne-regionen kan være barsk. Der kan forekomme regn, frost og hagl, og sammen udgør de forskellige vejrtyper en potentiel trussel mod druerne, især i vækstsæsonen. Dårligt vejr fører ofte til et markant lavere udbytte i høstsæsonen.
  • Druerne til Champagne skal høstes ved håndkraft, hvorefter druesaften fermenteres til en basisvin og tappes på flasker. Derefter tilsættes der igen gær og sukker, for at starte en ny gæring direkte i flasken: Her opstår magien og de sprudlende bobler bliver dannet. Til sidst tilsættes Dosage der afgør hvor tør eller sød vinen bliver. 

Autreau-Lasnot

Familieforetagende fra Venetuil i Champagne, hvor de har de helt perfekte forhold for specielt Pinot Menuier druen. Det er en RM-producent, hvilket betyder at de både dyrker deres druer selv og selv fremstiller champagnen. Det har de gjort det siden 1932.  Produktionen udgør i alt kun ca. 70.000 flasker om året.

Velkommen

Alkohol må kun sælges til personer over 18 år, så du bedes venligst bekræfte din alder